lauantai 27. kesäkuuta 2015

Visby, tankinpesua …


Tänne Visbyhyn tulimme sunnuntaina 21.06.2015.
Oxelösundissa tein tyhmän virheen. Huomasin että tankkiauto oli täyttämässä huoltolaiturin dieseltankkia. Olimme juuri lähtöpuuhissa, ajattelin että nyt voin tankata “tuoretta” dieseliä. Eipä tullut ajateltua että tankkiauton tankkauksen jälkeen huoltolaiturin tankissa kaikki pohjasakat oli sekaantuneet uuteen dieseliin.
Ajelimme sitten kevyessä vastaisessa koneella 25 nm ja jäimme yöksi pieneen lahdenpoukamaan ankkuriin. Illalla tarkistin suodattimen tilan ja huomasin alipainemittarista että suodatin ei enää ollut parhaimmillaan. Aamulla jatkoimme edelleen kevyessä vastaisessa koneella Bokön mukavaan ankkurilahtaan Juhannukseksi.
Tarkastin taas suodattimen. Se vaikutti melko huonolta, vaihdoin tilalle varasuodattimen.
Juhannuksen jälkeen oli tarkoitus jatkaa Ölantiin mutta edelleen tuulet olivat meille vastaisia. Päätimme tulla tänne Visbyhyn. Tuuli oli kevyt mutta purjeilla ja koneella matka taittui hyvin.
Tarkistin taas suodattimen ja nyt sakkakuppi oli puolillaan mustaa mönjää ja alipainemittari ilmaisi suodattimen olevan melkein tukossa. Aukaisin tankin tarkistusluukun ja mustaa mönjää näkyi olevan tankin pohjallakin. Kävin satamassa olevasta venetarvikeliikkeestä kysymässa suodattimia, niitä ei ollut mutta he tilasivat niitä Tukholmasta.
Tankissa oli arvioni mukaan 60 litraa dieseliä mikä piti pumpata pois jotta saisin tankin puhdistettua. Paikallisesta Biltemasta löytyi halpoja 20 litran kanistereita  sekä sopiva siirtopumppu.
Pesutouhuissa vierähti perjantaipäivä, suodattimiakin on nyt varalla neljäkappaletta.
Viikko kauniissa ja mielenkiintoisessa Visbyssä on ollut tervetullutta vaihtelua jatkuviin kylmiin ja vastaisiin tuuliin.
näkymiä Visbystä


Krista kuvausretkellä
TreKronorkin ahtautui täyteen vierasvenesatamaan


Me jatkamme sunnuntaina kohti Ölantia. Tuuliennusteet ovat kovin ristiriitaisia mutta lämpötila näyttäisi jo hieman paremmalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti